dag2

Vrijdag 19 januari

Blog van de dag

21.58u

We bieden jullie graag ook nog foto's van de dorpswandeling aan, waarbij meester Wim vertelde over de woningbouw en over het bosbeheer.


Deze avond werd afgesloten met toneel. Op basis van een gebeurtenis of persoon moesten onze leerlingen hun inspiratie boven halen om zelf een toneelstukje in elkaar te steken. Dit was een mooi einde van de eerste dag in Zinal.

21.00u

We willen jullie graag amuseren met de eerste 'bewegende' beelden: Sneeuwpret in de diepsneeuw.

16.32u

Hier zijn we met de eeste 'stilstaande' beelden...

Jullie hadden natuurlijk nog de fotoreportage van de reis naar Zinal te goed.


De voormiddag hebben onze sneeuwklasser dus geleerd hoe ze hun bed moeten opmaken... Bij sommige een fluitje van een cent, bij anderen baart oefening kunst, enkelen zullen het waarschijnlijk in de loop van de week toch nog best even opnieuw proberen.


Dan was het reeds middag en tijd voor de eerste lunch: Bloemkoolsoep, aardappelen met groene boontjes en vleesbrood of groentehamburger en een groene appel als nagerecht.

Eén van de meest stressgevoelige items van heel de sneeuwklassen is het passen van het skimateriaal... Een hele bende ongeduldige leerlingen willen allemaal natuurlijk het juiste materiaal en best ook natuurlijk in de juiste maat. Hier helpen alle begeleiders sterk aan mee, waardoor er slecht beperkte 'digitale' bewijzen zijn.


Ondertussen keren onze sneeuwklassers terug van een eerste korte verkennende winterwandeling door het dorp Zinal, met als afsluiter onwaarschijnlijk veel sneeuwpret. En dan een vieruurtje. (Bewijzen volgen later.)

12.05u

Omstreeks 10.00u parkeerden de buschauffeurs beide bussen op de openbare parking aan het skistation van Zinal, onder groot appalus van al onze sneeuwklassers.

We willen de 4 chauffeurs dan ook van harte bedanken voor de veilige reis die we maakten van Mol naar Zinal.
Daarna was het met alle bagage nog een goede 100 meter stappen tot aan het hotel.

Daarjuist hebben we al onze sneeuwklassers geleerd hoe ze hun bed moeten opmaken. We vragen wel aan de ouders om dit, van zodra we thuis zijn, even aan een test te onderwerpen. Fotomateriaal hiervan volgt later vandaag.


Nu schuiven we aan voor het eerste middagmaal in Zinal en deze namiddag staat de skibedeling op het programma. Daarna hopen we nog wat tijd over te hebben voor eventuele eerste 'sneeuwpret'.